Info

Så, ni ska gifta er – så rackarns kul!

Bröllop är helt jädra fantastiska! Hade du berättat det för mig när jag var 10 skulle jag aldrig trott dig. Jag hade helt bestämt mig för att aldrig gifta mig och drömde aldrig ett dugg om att själva gifta mig. Nu så här 25 år senare är jag själv gift och jobbar dessutom med bröllop, och vet ni vad? Det är helt underbart! Det är en dag när du är omringad av hela din familj och alla dina bästa vänner, får ha en tokfin vigsel för att hylla er kärlek och rundar av alltsammans med en sjujädra fest. Vad skulle kunna vara bättre än det?
Medan ni gifter er så fokuserar jag på att dokumentera dagen: detaljer, känslor, tokerier – allt spontant som händer. För mig handlar ett bröllop inte om att ställa folk på rad och be dem att le samtidigt, utan om att fånga de naturliga småleenden när du ser din barndomskompis eller kramen du får av din mamma för hon är så galet stolt. Jag vill att mina bilder ska reflektera riktiga känslor, inte fejkade leenden.
För mig handlar det också om att få dagen att kännas avslappnad och rolig. Därför undviker jag att ställa folk i stela poser eller att le på kommando. Det handlar mer om att ha en herrans kul morgon/dag/eftermiddag/kväll, som bara råkar vara ert bröllop, och för mig att dokumentera människorna och känslan från dagen.
Jag erbjuder fotopaket från en timme för porträttfotografering upp till en heldag på 12+ timmar. Vill du har mer information: scrolla ner och skicka en rad så skickar jag över en PDF med alltihop!

Det här ingår alltid:

 • Jag som er fotograf (inklusive en eller ett par dåliga ordvitsar som bonus, förlåt!) under så lång tid som ni behöver mig på bröllopsdagen.
 • En träff med er innan bröllopet, så vi kan lära känna varandra + planera inför bröllopsdagen
 • Professionell bearbetning av utvalda foton från dagen (minst 90 per timme av fotografering)
 • Tillgång till 5-10 sneak peek-bilder från bröllopet inom 24 timmar
 • Lösenordsskyddat onlinegalleri med alla foton
 • Alla foton på en USB-sticka, både högupplösta versioner som kan printas, samt mindre som ni direkt kan dela på sociala medier

Vill ni veta mer?

Om ni gillar min fotostil, klicka i lite uppgifter nedanför och hör av dig till mig så skickar jag över en PDF med alla mina priser och paket. Beroende på var jag är (bor ju i Melbourne större delen av året, men är i Sverige varenda sommar!) så kanske vi kan ses ansikte mot ansikte, om inte så finns ju alltid Skype. Hur som helst så vill jag höra allt om era bröllopsplaner!

  Vad heter ni?
  Och en mailadress, tack!
  Ett telefonnummer om ni gillar det mer
  När ska ni gifta er? Vet du inte, välj dagens datum
  Har ni bokat var ni ska ha vigsel och/eller mottagning? Om ja, var?
  Berätta lite om er själva. Som vad ni gillar att göra, hur ni träffades, eller hur ert drömbröllop skulle se ut?
  Vad är bröllopsplanerna? Vad är viktigast och vilken känsla vill ni skapa?
  Vilket fotopaket är ni intresserade av?
  Hur hittade du mig?

  Mina drömbröllop

  Vi har alla saker vi drömmer om i livet. Vare sig det är ett ställe att resa till, eller en aktivitet att göra, så är du redo att åka omvägar för att få uppleva eller göra just din dröm. Jag har en sådan lista för drömbröllop att plåta. Om ert bröllop innehåller något av det här kan ni räkna med att jag kommer vara extra pepp, extra flexibel, så till den milda grad att jag kanske kan ge en liten drömbröllopsrabatt!

  • Bröllop på en takterass med världens vy
  • Överraskningsbröllop (det hade jag och min man!)
  • Picknickbröllop
  • Brud i hellång paljettklänning (extra poäng och guldstjärna om den är i guld eller svart! Det är vad jag skulle ha på mig om jag skulle gifta mig igen…)
  • Festivalbröllop
  • Vigsel eller mottagning på Tekniska Museet. Eller nåt museum. Jag är inte så himla petig.
  • Vad som helst som innehåller djur (tänk get! höns! får! osv osv. Och, ja, jag älskar djur.)

  FAQ

  När är du i Sverige? 
  Generellt så brukar jag vara i Sverige från mitten av maj till mitten av augusti, men det varierar lite beroende på när jag är inbokad på bröllop. Jag kan mycket väl tänka mig att åka lite tidigare eller stanna lite längre.

  Var i Sverige är du lokaliserad? 
  Sverige är inte så himla stort ändå (inte om man jämför med Australien där jag bor resten av året) så jag reser gärna till er, vart än i Sverige ni är. Men vanligtvis hittar man dock mig i en liten stuga utanför Örebro eller hos min familj i Stockholm.

  Vad kostar du?
  Det beror helt på vad du är ute efter. Jag erbjuder paket med allt från en timmes porträttfotografering till en heldag. Startpris är 6 500 kr inkl. moms. Använd formuläret ovan eller skicka ett mail till hello@goldandgrit.se så skickar jag över en PDF med all info!

  Hur många foton får vi? 
  Detta är olika från varje bröllop, men ni kan förvänta er att få minst 90 bilder per timme jag fotograferar. Jag fotar många spontanbilder på era gäster, så låter det mycket är det därför! 

  Bearbetar du alla bilder?  
  Ja, absolut! Jag tycker att alla bilder ska se så bra ut som de bara kan, så jag ser över och bearbetar dem alla individuellt innan ni får dem. Ni kommer fortfarande se ut som er själva, det handlar mest om att få färgerna och känslan rätt + att allt är konsekvent genom hela dagen. Om du vaknar upp med en stor finne i pannan tar jag självklart bort den dock! 

  Träffas vi före bröllopet?
  Såklart vi gör! Generellt så vill jag ha hunnit hänga lite med mina par innan bröllopsdagen. Det blir så himla mycket mer avslappnat och bättre bilder när det väl gäller om ni redan känner mig lite. Vi ses allra helst på riktigt över en kopp kaffe eller ett glas vin, men får vi inte ihop det så kompenserar vi med tid på Skype istället.

  Hur långt i förväg behöver vi boka dig?
  Ju tidigare desto bättre generellt, då det är först till kvarn som gäller. Ibland  händer det dock att jag har några datum kvar, så även om det är kort om tid: hör av dig för att se om jag är tillgänglig!

  Hur bokar man dig?
  Man skriver på ett kontrakt och betalar 30% av paketpriset för att boka mig. 

  Vad händer om det regnar?
  Då gör man tummen upp och applåderar pga det är mitt favoritljus att plåta i. Plus att jag alltid rekar innan så att vi har platser att fota porträtten på om det skulle ösa ner. Och det betyder väl tur om det regnar på en bröllopsdag? Det hoppas jag iallafall, det regnade på min.

  Gör du parfotograferingar?
  Klart jag gör! Jag tycker att par är lika jädra rara och roliga att fota även om de inte gifter sig. Mina parsessioner brukar normalt vara 1-2 timmar på ett ställe som ni gillar, och de är oftast mycket mer uppsluppna och avslappnade än ett bröllop. Det kan väl ha något att göra med att man inte står i centrum för ett stort event som man vill stressa tillbaka till, plus har på sig kläder man är van vid att ha. Roligt är det hursom! Ni kan kolla på en bunt exempel av parsessioner i min portfolio.